Suudi Arabistan, Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’ye ikinci defa hac veya umre için gelenlerden ilave 2.000 riyal (530 dolar) harç alacak.

Karar, özellikle turizmciler ile Harem bölgesindeki otel ve ticarathane işletenlerin tepkisini çekti. Çünkü 530 dolarlık ek ücret ikinci defa veya mükerreren gelenleri bu kararından vazgeçirebilecek büyüklükte bulundu.

KRAL SELMAN ONAYLAMADI

2 Ekim 2016 gününden itibaren bazı çıkan haberlere göre, yürürlüğe gireceği düşünülen yeni uygulamaya göre ikinci kez veya daha fazla gelenlerden 2.000 riyal ek harç ücreti alınacağı kararı Kral Selman bin Abdülaziz’in onayına sunuldu. Fakat çok uzun bir zaman geçmesine rağmen halen bu karar Kral Selman tarafından onaylanmadı.

Türkiye’de ortalama 15 günlük  veya daha fazla umre programları 1000 ila 1500 dolar tuttuğunu belirten bazı seyahat acentaları, Suudi Arabistanın 530 dolar ek harç bedeli ile ikinci veya daha fazla gelmek isteyenleri vaz geçirmeye çalıştıkları düşünülüyor. Zaten azalmakta olan iş hacminin Hicaz Bölgesinde daha da azalacağı düşünülüyor.